ממש כמו טביעת האצבע, ירידת שמיעה היא דבר ייחודי המשתנה באופן מהותי מאדם לאדם ולעולם לא יימצאו בעולם שני אנשים בעלי מאפייני ירידת שמיעה זהים. יתרה מכך, גם במקרים של שתי ירידות שמיעה בעלי מאפיינים דומים, אורח הגיל ואורח החיים משחקים תפקיד חשוב מאד, כך שבעצם גם כאן יהיה צורך ככל הנראה בטיפול שונה לגמרי. אודיו סאונד מתמחה בהתאמה מדויקת של מכשירי שמיעה לכל סוג של ירידה, אובדן או ליקוי שמיעה.
אם כך, מהם הפרמטרים אותם יש לקחת בחשבון בהתאמה של מכשיר שמיעה למשתמש?
- סוג וחומרת ירידת השמיעה: המשתנה כאמור ממשתמש למשתמש, אותה ניתן לבדוק על ידי בדיקת שמיעה ואבחון שמיעה מקיף.
- גיל המשתמש: מה שמשפיע על שני דברים חשובים והם כמובן השמיעה שלו בהתאם לירידת השמיעה והקלות והנוחות בתפעול המכשיר.
- אורח חיים: מי שמנהל אורח חיים פעיל יותר ונוטה להימצא בסיטואציות רועשות והומות אדם, יידרש למכשיר שמיעה משוכלל ומתקדם יותר.
- תקציב: מחירי מכשירי השמיעה נעים על סקאלה רחבה, כאשר המתקדמים ומשוכללים בהם יכולים להגיע למחיר הנע סביב 10,000 ש"ח. כמובן שבעבור מי שמוגבל מבחינה תקציבית יש אופציות רבות לא פחות טובות.
לפי הפרמטרים הללו, ניתן להתאים מכשיר שמיעה לכל משתמש מתוך רשימה של מכשירי שמיעה מומלצים. בואו נכיר כמה סוגים מובילים של מכשירי שמיעה.
CIC – מכשירי שמיעה זעירים
תצורת ה-CIC שמשמעותה היא Completely in canal, היא שכל המכשיר כולו, מורכב בתוך תעלת האוזן של המשתמש. מדובר במכשירים זעירים במיוחד המספקים דיסקרטיות מושלמת. רוב הדגמים של המכשירים בתצורה הזו מיוצרים בהתאמה אישית למבנה האוזן של כל משתמש ויודעים להבהיר דיבור בצורה טובה מאד.
למי המכשיר מתאים?
מכשירי ה-CIC נותנים מענה לירידות שמיעה קלות ועד בינוניות חמורות. הוא מהווה פתרון מושלם בעבור מי שמעוניין להצניע את ירידת השמיעה והשימוש במכשיר אודות לגודל שלו והוא מתאים בעיקר לבעלי אוריינטציה טכנית ולמי שיודע להתעסק בקלות עם מכשירים וכפתורים קטנים.
למי המכשיר לא מתאים?
מכשירי ה-CIC אינם מתאימים במקרים של ירידות שמיעה חמורות במיוחד, למבוגרים ולאנשים שאינם מרבים לצאת מהבית, לבעלי קשיים מוטורים שיפריעו בתפעול המכשיר ואף יעלו את הסיכוי לאובדן המכשיר ולמי שמחפש מכשירים עם מאפיינים מתקדמים כמו חיבור לבלוטוס' או מכשירי שמיעה נטענים.
דוגמא למכשיר שמיעה זעיר: Micro CIC של חברת אודיפון
RIC – מעבד אחורי זעיר עם חיבור לרמקול בתעלת האוזן
המכשירים בתצורה הזאת שמשמעותה Receiver in canal, הם השילוב של מעבד המכשיר שמורכב מאחורי האיזון עם חיבור באמצעות צינורית דקה ושקופה לרמקול בתוך תעלת האוזן. על אף כי הדגמים המובילים לשנת 2020 בתצורה הזאת הם קומפקטיים למדי, לא מדובר באותה הדיסרקטיות של תצורת ה-CIC.
המאפיינים העיקריים של המכשירים הללו הם התאמה גבוהה לכל ירידות השמיעה, החל מהקלות ביותר ועד לחמורות ביותר, פונקציות מתקדמות כמו חיבור חכם לבלוטוס' ונוחות בתפעול.
למי המכשיר מתאים?
המכשירים הללו מתאימים למי שסובל מירידת שמיעה בכל דרגה שהיא עד לחמורות ביותר, למי שסובל מירידה רק בתדרים הגבוהים, על ידי על ידי התאמה מיוחדת המעניקה שמיעה טבעית למדי ללא סאונד אטום, לנשים או לבעלי שיער ארוך, שכן הוא מסתיר את המכשיר בצורה מצוינת, ולמי שמעוניין בפונקציות ובפיצ'רים המתקדמים כמו החיבור לבלוטוס'. כמו כן, מדובר במכשירי שמיעה מעולים למבוגרים ולצעירים כאחד.
למי המכשיר לא מתאים?
למי שמחפש דיסרקטיות מושלמת ומעוניין שלא יהיה ניתן כלל להבחין במכשיר ולמי שמתקשה בתפעול של מכשירים וכפתורים קטנים יותר.
דוגמא למכשיר שמיעה בתצורה: Enachant RIC של חברת סוניק
BTE – מכשיר חיצוני לתעלת האוזן
בעבר נחשבו המכשירים בתצורת BTE שמשמעותה Behind the ear, לגדולים ומגושמים במיוחד, מה שהרחיק רבים מהשימוש בהם. המכשיר הזה הוא למעשה מעבד ורקמול הנמצאים כולם כיחידהה אחת מאחורי האוזן של המשתמש. כיום, גם המכשירים בתצורה הזו הם יחסית עדינים ונותנים מענה מצוין למשתמשים בהם. מדובר במכשיר האידיאלי והמתאים ביותר, וזה שיודע לתת את המענה הטוב ביותר לירידות שמיעה חמורות במיוחד.
למי מתאים המכשיר?
לכל מי שסובל מירידת שמיעה, ליקוי או אובדן שמיעה בדרגה חמורה במיוחד, למבוגרים אודות למידות המכשיר הגדולות יחסית וגם למי שמחפש את התכונות המתקדמות, שכן מרבית המכשירים מגיעים עם הפיצ'רים החכמים.
למי המכשיר לא מתאים?
למי שמחפש דיסקרטיות גבוהה שכן מדובר במכשירים הגדולים ביותר. בנוסף, למי שסובל מירידת שמיעה קלה ובינונית לרוב אין צורך במכשירים הללו.
דוגמא למכשיר שמיעה בתצורה: Sonic Enchant BTE.
לחוויה המושלמת – אוטיקון OPN S
כאן מדובר על דגם ספציפי, אוטיקון OPN S שחייבים לדבר עליו כשמדברים על מכשירי השמיעה הטובים בעולם. הדגם הזה שמגיע בתצורת RIC, הוא אחד מהדגמים המשוכללים והטובים הקיימים היום בשוק. הוא נותן מענה מצוין כמעט לכל סוגי ירידות השמיעה על מאפייניהן השונים, מגיע עם עמדת טעינה בלי צורך בסוללות וחיבור לבלוטוס' הכולל אפליקציה ייעודית ועובד בסינכרון מושלם בהרכבת של שני מכשירים, אחד בכל אוזן.
למי המכשיר מתאים?
למרבית סוגי הירידות השמיעה מלבד ירידות השמיעה החמורות והקיצוניות ביותר, לאוכלוסיה המבוגרת יותר ולבני גיל הזהב שכן הוא נוח מאד לתפעול ואינו מצריך החלפה של סוללות, למי שמחפש את הפיצ'רים המתקדמים של שליטה מרחוק באמצעות חיבור בלוטוס' ומתאים גם למי שמנהל אורח חיים פעיל במיוחד.
למי המכשיר לא מתאים?
ככל שמדובר במחירי מכשירי שמיעה, מדובר באחד היקרים שבהם, כאשר צמד מכשירים יעלו כ-14,000 ש"ח ועל כן המכשיר אינו מתאים למי שמוגבל מבחינת התקציב. כמו כן מי שאיננו מנהל אורח חיים פעיל ומבלה את רוב ימיו בבית, בהחלט יוכל להסתפק במכשיר שמיעה פשוט יותר.
[gico-faq-details]