בחלק הזה נעסוק בתכונות של מכשירי שמיעה ובאופן פעולתם, ומה הופך אותם לגורם משמעותי בשיפור איכות החיים עבור הסובלים מירידת שמיעה.
כיצד מכשירי שמיעה עובדים?
התפקיד הבסיסי ביותר של מכשירי שמיעה הוא להגביר שמע מן הסביבה. בעבר, בדומה לתחומים טכנולוגיים אחרים, פעולה זו נעשתה על ידי מכשור אנלוגי. כיום, מכשירי שמיעה דיגיטליים הם הנפוצים ביותר, והם מאפשרים חווית האזנה עשירה וטבעית. זאת, בזכות בעובדה שהם מסוגלים לאפשר התאמה נאמנה ומדויקת יותר לצרכי השמיעה של המרכיב.
בעבר, מכשירי שמיעה הכילו מנגנונים מיושנים שאפשרו הגברת צלילים בשני ערוצים בלבד – ערוץ אחד עבור צלילים גבוהים וערוץ נוסף עבור צלילי ביניים וצלילים נמוכים. כיום, מכשירי שמיעה דיגיטליים מסוגלים לחלק את ספקטרום תדרי הצליל באופן מדויק יותר ולעבד באופן ייעודי כל ערוץ תדרים באמצעות מנגנונים ואלגוריתמים דיגיטליים המאפשרים שחזור והשבחה של הצלילים הנקלטים מסביבתו של המרכיב (כמות הערוצים עשויה להגיע ל-48). בכך המרכיב זוכה לשמוע את סביבתו באופן אותנטי ונאמן למקור.
ביטול צפצופים (Feedback Cancellation)
חסרון בולט שאפיין מכשירי שמיעה בעבר היה תופעת ה"צפצופים" אשר בקעו מן המכשיר בשל הגברה חוזרת של צלילים שהוגברו על ידי המכשיר (בדומה למיקרופון המקורב לרמקול וגורם להשמעת צליל צורם). תופעה ידועה זו היוותה מקור למבוכה וסיבה עבור רבים להימנע מהרכבת מכשירי שמיעה, אך תופעה זו היא נחלת העבר. כיום, מכשירי שמיעה דיגיטליים מתקדמים מסוגלים לזהות את תדר הצלילים הגורם לאותם צפצופים, ולהפיק צליל בפאזה הפוכה המבטל את רעשי הצפצוף הטורדניים מלכתחילה, כך שהמרכיב זוכה לחוויית שמיעה ערבה ודיסקרטית.