המדריך המלא של מכשירי שמיעה

כמה עולה מכשיר? איזה סוג מכשיר שמיעה מומלץ? איך אפשר להשוות מחירים ולקבל הנחות? כמה קופת חולים מסבסדת?

המדריך מיועד ל- 1) לאנשים שלא היה להם מכשיר שמיעה אף פעם ורוצים להתחיל בתהליך אבל לא יודעים איך ואיפה. 2) לאנשים שיש להם מכשיר שמיעה או היה להם פעם אבל אינם מרוצים ממנו ורוצים לשדרג

להדגמת המכשיר בבית שלך ללא התחייבות והצעת מחיר מלא פרטים ונחזור אליכם. או צורו איתנו קשר

0779978814

בכללי על  מכשירי שמיעה

איך אפשר לדעת אם אני צריך מכשיר שמיעה או לא

לפי בדיקת שמיעה שמתבצעת על ידי קלינאי תקשורת.

אם אתם מרגישים אחד או חלק מהסימפטומים הבאים צריכה להידלק לכם נורה אדומה.

סימפטומים של ירידת שמיעה הם קושי בהבנת הדיבור “שומע אבל לא מבין ברור מה האנשים אומרים”; שואל הרבה “מה?”; מגביר טלוויזיה יותר ממה שצריך; אנשים הקרובים אליו מתלוננים שהוא לא שומע; קושי בהבנת הדיבור בנוכחות רעשי רקע או שכמה אנשים מדברים בו זמנית; קושי בהבנת הדיבור במרחק “אם מישהו מדבר אליי מרחוק אינני מבין”.

מאיזו חומרת ירידת שמיעה צריך להרכיב מכשירי שמיעה

לפי המלצת הקלינאי אחרי הבדיקה וגם לפי הצורך שלכם אם אתם מרגישים שהירידה בשמיעה משפיעה על איכות החיים שלכם. חשוב לציין שירידת שמיעה היא דבר מורגש אפילו כאשר היא עדיין בחומרה קלה (אין דבר כזה מישהו יש לו ירידת שמיעה ולא מרגיש אותה). אם הירידה מתחילה להפריע באופן משמעותי משמע שהיא בחומרה בינונית ומעלה.

איך מרגישים עם מכשיר שמיעה בפעם הראשונה? האם השיפור הוא מיידי

השיפור בשמיעה הוא מיידי. מתחילים לשמוע טוב וברור יותר ברגע הראשון להרכבת המכשיר. ההרגשה אחרי הרכבת המכשיר היא דבר יחסי ומשתנה מאדם לאדם, לפי סוג ועומק ירידת השמיעה. התלונה העיקרית של אנשים שמרכיבים מכשיר שמיעה בפעם הראשונה היא שהם שומעים את עצמם או שיש הרגשה “שהם שומעים בתוך רמקול”. זה דבר שמצריך הסתגלות ורוב האנשים מתרגלים אליו אחרי תקופה של חודש מיום ההרכבה. אם התופעה של “שומע עצמי” מפריעה לכם בשימוש במכשיר, הקלינאי יכול לעזור ולהקל את התופעה הזו בכמה דרכים, כמו כיול מכשיר מחדש או אוורור יותר לאוזן דרך המכשיר.

יש לי בעיות שמיעה אבל "אני מסתדר בלי מכשיר" האם אני חייב להרכיב מכשיר שמיעה

זו שאלה נפוצה מאוד בין האנשים. אין ספק שהרכבת מכשירי שמיעה משפרת את איכות החיים באופן משמעותי, ואין מצב שמישהו עם ירידת שמיעה ישמע טוב יותר בלי המכשיר בהשוואה עם מכשיר שמיעה. גם אם אתם “מסתדרים בלי מכשיר” יש דברים רבים שאתם מחמיצים ואפילו אינכם מרגישים שהחמצתם אלא רק אחרי ההרכבה.

אני מתבייש להרכיב מכשיר שמיעה. האם יש פתרון לזה

היום יש מכשירי שמיעה קטנים הנכנסים בתוך האוזן והם בלתי נראים כמעט. בעבר המכשירים הזעירים היו מכסים את הקושי בשמיעה רק עד ירידות בינוניות אבל היום המכשירים הקטנים מכסים ירידות שמיעה עמוקות יותר.

האם מכשיר שמיעה עוצר ירידת שמיעה

התשובה היא לא. אין דבר שעוצר ירידת שמיעה באופן מוחלט. הירידה ממשיכה להידרדר עם הגיל. אבל הרבה מחקרים חדשים מראים שהרכבת מכשירי שמיעה עוזרת למוח ולעצב השמיעה לתפקד טוב יותר.

האם יש נזק לאי-הרכבת מכשיר משיעה במצב של ירידת שמיעה

ככל שירידת השמיעה נמשכת יותר זמן בלי שיקום (הרכבת המכשיר) המוח מתרגל לא לשמוע, והשיקום אחר כך הוא קשה יותר. ההמלצה היא להרכיב מכשיר שמיעה בזמן, ולא לדחות זאת גם “אם אתם מסתדרים בלי מכשיר”. אנשים עם ירידת שמיעה לא מטופלים נמצאים בסיכון להתדרדרות מנטלית מהירה יותר וסיכון גבוה יותר לדמנציה.

האם הרכבת מכשיר שמיעה יכולה לעשות נזק

לא. אלא במקרים נדירים כמו ניתוחים מסוימים באוזניים או דלקות אוזניים חוזרות שהמכשיר עלול לסבך את המצב. במקרים האלה מומלץ להתייעץ עם הקלינאי שלכם.

מי בוחר אם אני צריך מכשיר שמיעה: קלינאי תקשורת או רופא אף אוזן גרון

תפקיד הרופא בכל תהליך הרכבת מכשיר שמיעה הוא כזה: לבדוק אם יש סיבה מונעת להרכבת המכשיר כמו פקקים באוזניים או ניתוחים קודמים שמונעים הרכבת המכשיר, ולבדוק את מבנה האוזן מבחינה אנטומית (למשל, אם יש קרע בעור התוף או לא). ובזה התהליך שלו מסתיים. תפקיד הקלינאי לעשות בדיקת שמיעה, ולקבוע לפי הבדיקה אם מצריך מכשיר או ניתן לדחות את הרכבתו. הקלינאי מחליט איזה סוג ודגם מכשיר נחוץ, וכל המשך הטיפול במכשיר (כיוונים, כיול המכשיר, תיקונים) הוא מול קלינאי התקשורת ולא הרופא.

סוגי מכשירי שמיעה

חברות מכשירי שמיעה מומלצות

 oticon “אוטיקון” – חברה דנית שיצרה את המכשיר הדיגיטלי הראשון בעולם. החברה מתמחה במכשירים המאפשרים שמיעה ב-360 מעלות מה שמאפשר הבנת דיבור וסינון רעשים יותר טובים. הדגם הכי טוב אצלם נקרא “אוטיקון אופן”  Oticon “Opn עם 64 ערוצים, ונחשב למכשיר בעל הטכנולוגיה המתקדמת בעולם עם טכנולוגיה של Brain Hearing העוזרת למוח ולא רק לאוזניים לשמוע טוב יותר.

איך לבחור מכשיר שמיעה מבין כל החברות והמותגים

השיקול העיקרי באודיו סאונד שיש לקחת בחשבון תמיד הוא מכשיר עם רמה טכנולוגית גבוהה. כל חברת יצרן של מכשירי שמיעה מומלצים מדרגת את המכשירים שלה לשלוש רמות: בסיסית, בינונית, גבוהה.

כל החברות שהזכרנו למעלה נחשבות לחברות טובות. כל חברה מתמחה בתכונה מסוימת במכשירים שלה. חברת  oticon “אוטיקון” התקדמה בצעד חשוב על שאר החברות בטכנלוגיה של 360 מעלות במשכיר   oticon opn s “אוטיקון אופן” עם מעבד מהיר במיוחד.

חשוב מאוד להתייעץ עם קלינאי התקשורת שלכם על מנת לבחור מכשיר שמיעה מתאים לכם לפי אורח החיים והתקציב שלכם. ללא קשר למותג של מכשיר השמיעה, השמיעה הטובה ביותר תמיד תבוא מתוך שותפות בינך לבין הקלינאי ומכון השמיעה שלכם.

איך אפשר לעשות השוואה בין סוגי המכשירים השונים

אפשר להשוות באופן גס לפי מספר הערוצים במכשיר ככל שיש יותר ערוצים במכשיר כך הוא נחשב לטוב יותר  (ערוץ זה איך המכשיר מחלק הצלילים שהוא קולט, מכשיר שמיעה מחלק את הצלילים לקטעים נפרדים וקטנים יותר, כל מקטע נקרא ערוץ ומעבדים כל ערוץ בנפרד).

עוד השוואה חשובה היא הרמה והטכנולוגיה של הנחתת הרעשים במכשיר.

לבחירת המכשיר המתאים לירידת שמיעה ואורח החיים שלכם מומלץ להתייעץ עם קלינאי תקשורת שלכם.

לקבלת ייעוץ חינמי ויותר פרטים על מכשירי שמיעה שלנו ניתן להשאיר פרטים או להתקשר ונחזור אליכם בהקדם. או צרו איתנו קשר 0779978814

 

מי יותר טוב: מכשיר שמיעה פנימי שנכנס לתוך האוזן או מכשיר שמיעה חיצוני שיושב מאחורי האוזן

בעבר מכשירי שמיעה הקטנים לא היו חזקים וכיסו רק עד ירידת שמיעה בינונית. היום מכשירי השמיעה הקטנים מכסים ירידות חמורות יותר. מי יותר טוב זה תלוי ברמה הטכנולוגית של המכשיר, אין בזה כלל שהחיצוני יותר טוב מהפנימי או להפך. מה שחשוב במכשיר זה לא הצורה שלו אלא הרמה הטכנולוגית שלו.

למה רוב האנשים הולכים עם מכשיר שמיעה חיצוני ולא עם מכשיר שמיעה פנימי קטן

הסיבה העיקרית היא שמכשיר שמיעה פנימי מצריך התאמה אישית, ואילו החיצוני לא מצריך. הכוונה להתאמה אישית היא לקיחת מידות לאוזניים ושליחת המידות למעבדה שבה מייצרים את המכשיר, לעומת מכשיר חיצוני שלא מצריך. אנשים מבוגרים מתקשים עם החלפות הסוללות הקטנות של מכשיר שמיעה פנימי ולכן מעדיפים מכשיר שמיעה חיצוני וגם חוששים שמכשיר שמיעה קטן ילך להם לאיבוד מהר יותר. לירידות עמוקות מאוד מכשיר שמיעה חיצוני יעזור יותר כי טווח ההגברה שלו יותר רחב.

מתי מועדף מכשיר שמיעה פנימי ומתי חיצוני

מכשיר שמיעה חיצוני עדיף לאנשים עם ירידות מאוד חמורות או לאנשים מבוגרים שיש להם קושי מוטורי בהחלפת הסוללות או בהרכבת המכשיר.

מכשיר שמיעה פנימי עדיף לאנשים שחשובה להם הנראות. מכשיר הפנימי מתאים לרוב ירידות השמיעה.

מה שחשוב הוא לא הצורה של המכשיר אלא הרמה הטכנולוגית של המכשיר והתאמה נכונה.

 

למה יש הרבה אנשים שמרכיבים מכשירי שמיעה ומתלוננים על מכשיר השמיעה שלהם (כמו: לא שומעים טוב, הרבה רעשים).

חשוב לציין שככל שירידת השמיעה חמורה יותר כך השיקום השמיעתי דרך המכשיר הוא קשה יותר. מכשיר שמיעה לא משקם עצב שמיעה מת, מכשיר שמיעה הוא כלי עזר על מנת לשמוע טוב יותר. אין תוצאות של 100% שמיעה עם מכשיר שמיעה (לא משנה איזה סוג מכשיר), אבל המכשיר משפר באופן משמעותי את מצב השמיעתי ואיכות החיים למרכיב.

מטרות מכשיר שמיעה הן:

1) לשמוע טוב יותר

2) שהמכשיר יהיה נוח לשימוש והרכבה

3) שהמכשיר לא יציק למרכיב (כמו רעשים או איכות קול לא נעימה). אם המכשיר שלכם לא משיג את אחת מהמטרות האלה צריך לברר את הנושא.

רוב הבעיות אצל מרכיבי מכשירי שמיעה נובעות מהסיבות הבאות:

1) המכשיר ישן או הטכנולוגיה במכשיר ישנה ויש צורך להחליף לחדש

2) סוג המכשיר לא מתאים לירידת השמיעה או לאורח החיים שלכם

3) המכשיר לא מכויל או לא מותאם טוב.

המכשיר אמור להיות נוח ונעים למרכיב. מכשיר מותאם נכון עם טכנולוגיה חדשה לא אמור לעורר בעיות חריגות שמפריעות לשימוש במכשיר.

כמה זמן הסתגלות מצריך מכשיר שמיעה

כאשר מרכיבים מכשיר שמיעה האוזן צריכה זמן ללמוד לשמוע מחדש בעזרת המכשיר. תהליך ההסתגלות אורך בין כמה ימים לכמה שבועות. כמובן שככל שמכשיר השמיעה איכותי יותר, יהיה קל ומהר יותר להסתגל אליו.

האם מכשיר שמיעה מצריך תחזוקה מסוימת

בחודש הראשון להרכבה המכשיר מצריך כיוונים (כיול למכשיר) על מנת להגיע לתוצאות שיישארו איתכם לטווח ארוך. חוץ מכיוונים המרכיב צריך להחליף סוללה לאחר שהמכשיר נותן התראה מתי צריך להחליף סוללה (הסוללה מספיקה ל-5 ימים או לשבועיים, תלוי בדגם סוללה ומכשיר). גם במכשיר מחליפים פילטרים בדרך כלל פעם בחודשיים, תלוי אם האוזן מפרישה הרבה שומן או לא.

מכשירי שמיעה מחירים

כמה עולה מכשירי שמיעה

טווח מחירים של מכשירי שמיעה

מכשיר שמיעה ברמה בסיסית: 3,000-2,000₪

מכשיר שמיעה ברמה בינונית 5,000-3,000₪

מכשיר שמיעה ברמה גבוהה: 5,000-7,000₪

מה קובע מחיר של מכשיר שמיעה

הגורם העיקרי המשפיע על מחיר של מכשיר השמיעה הוא הרמה הטכנולוגית שלו. ככל שהמכשיר מתקדם יותר כך הוא עולה יותר. יש עוד גורמים כמו צורת המכשיר (פנימי או חיצוני), מכשיר בהתאמה אישית או לא, השירות והאחריות על המכשיר.

איך אפשר לעשות השוואת מחירים? והאם יש הבדל במחירים בין המכונים השונים

המחירים בשוק של מכשירי שמיעה קטלוג במכונים השונים הם באותו סדר גודל. אז אין פערים במחירים בין מכוני השמיעה השונים. מה שיכול להבדיל קצת במחיר בין מכוני השמיעה השונים הוא השירות והאחריות על המכשיר (לא המחיר של המכשיר עצמו).

בכמה קופת חולים משתתפת

לגילאי 30 עד 64 השתתפות הקופה היא 1025 ש”ח לאוזן אחת ל-3 שנים.

מגיל 65 ומעלה: 3,500 ש”ח לכל אוזן, אחת ל-3.5 שנים.

איפה כדאי לקנות מכשיר שמיעה במכון פרטי או דרך קופת חולים

תלוי מה אתם מחפשים, אם מחפשים מכשיר שמיעה ברמה בסיסית מאחורי האוזן ולא איכפת לכם לעבור את כל הפרוצדורה, הזמן והתורים עד לקבלת המכשיר אז עדיף קופת חולים. אם אתם מחפשים מכשיר שמיעה קטן בתוך האוזן ברמה גבוהה בלי כל הפרוצדורה מומלץ מכון שמיעה פרטי.

חשוב לציין, שיש מכוני שמיעה פרטיים היום שנותנים הנחות בגובה של ההשתתפות של הקופות.

5/5 - (1 vote)
מכשיר שמיעה זעיר בתוך האוזן
02
מכשיר שמיעה מאחורי האוזן
01
16
16
מכשיר שמיעה מאחורי האוזן
04