להדגמת המכשיר בבית שלך ללא התחייבות והצעת מחיר מלא פרטים ונחזור אליכם. או צורו איתנו קשר 0779978814
1.Oticon- דירוג מכשירי שמעיה אוטיקון
2020: Oticon Xceed, Oticon Opn S
2018: Oticon Siya
2016: Oticon Opn
2015: Oticon Ria2, Oticon Nera2, Oticon Alta2
2013: Oticon Alta, Oticon Nera
2.Sonic- דירוג מכשירי שמעיה סוניק
2019: Sonic Enchant
2016: Sonic Trek
3. Adifon- דירוג מכשירי שמיעה אודיפון
2019: micro cic Rega
2018: Kami
2016: sino
4. NewSound- דירוג מכשירי שמיעה ניו סאונד
2020: Aria 800 Primo 800
2019: Aria 400
2016: Van pro
לדירוג שאר חברות מכשירי שמיעה: ניתן לכנס לקישור הבא
כך תוכלו להשוות בין דגמי מכשירי שמיעה שונים
עומדים בפני רכישת מכשיר שמיעה והמבחר הגדול של הדגמים וחברות מכשירי שמיעה מעט מבלבל? אנחנו פה בשביל לעשות לכם סדר בבאלגן. בראש ובראשונה חשוב להבין מה הופך מכשיר שמיעה מתקדם ואיכותי לכזה.
מה הופך מכשיר שמיעה טוב למכשיר שמיעה מצוין?
- מספר ערוצי השמע הדיגיטליים: ככל שמכשיר מתקדם וטוב יותר, הוא מכיל מספר רב יותר של ערוצים דיגיטליים דרכם הוא משדר וכך מספק איכות שמע רחבה וטבעית יותר.
- מנגנון סינון רעשים: מדובר באחד התפקידים החשובים של מכשירי השמיעה. באמצעות המנגנון הזה נסרקת סביבת השמע של המשתמש, צלילי הדיבור ומקורות הסאונד החשובים יוגברו ויישמעו בצורה חדה נקייה ויתבצע סינון של רעשי הרקע הבלתי רצויים. המכשירים המתקדמים ביותר מצויידים במנגנוני סינון רעשים מתקדמים וחכמים.
- תכונות מתקדמות נוספות: מכשירי שמיעה מתקדמים כיום מצויידים בטכנלוגיות חכמות כמו עמדות טעינה המייתרות את השימוש בסוללות וחיבור לבלוטוס' המאפשר להתחבר ישירות לטלוויזיה ולמכשירים חכמים נוספים.
אלו פרמטרים אינם קשורים לאיכות מכשירי השמיעה?
- נראות המכשיר: אין קשר בין מראהו החיצוני של מכשיר שמיעה לבין האיכות שלו. ישנם מכשירים זעירים וכמעט בלתי נראים ומכשירים גדולים למדי. האיכות קשורה למכלולי המכשיר ולא לצורה החיצונית.
- תצורת המכשיר: ישנם מכשירים הנכנסים במלואם אל תוך תעלת האוזן (CIC), אחרים נמצאים מאחורי האוזן כאשר המיקרופון בתוך תעלת האוזן (RIC) וישנם מכשירים גדולים יותר כאשר כל המכשיר נמצא מאחורי האוזן (BTE). לתצורה אין משמעות לגבי איכות המכשיר ולמעשה ישנם דגמים מסוימים המגיעים ביותר מתצורה אחת.
- מכון השמיעה שסיפק לכם את המכשיר: מכון שמיעה טוב ידריך אתכם לשימוש נכון ויספק לכם תמיכה בשלבי ההסתגלות אך בכל אופן, אם רכשתם מכשיר איכותי או דווקא מוצלח זה לא משנה מהיכן הוא נרכש.
אם כך, כיצד ניתן לערוך השוואה מועילה בין מכשירי השמיעה?
- בוחרים חברה שמתאימה לנו ומשווים בין דגמים מכשירי שמיעה המובילים שלה: הדרך הטובה והיעילה ביותר היא לערוך קודם כל השוואה בין מכשירי שמיעה של אותה חברה.
כך למשל יהיה קל וטבעי יותר להבין מה איכות של מכשיר שמיעה של חברת אודיפון אם נשווה אותו למכשירים אחרים שהיא מייצרת.
את זה כדאי לעשות לאחר שערכתם סקירה קצרה, הכרתם את החוזקות והחולשות של כל חברה והבנתם על סמך כך איזה מהן מייצרת מכשירים שישרתו אתכם בצורה הטובה ביותר.
- משווים על פי מגבלות התקציב: חשוב לדעת כי מכשיר שמיעה איכותי הוא לא מוצר זול, אבל בהחלט מדובר ברכישה שתבטיח שיפור ניכר ביותר באיכות החיים שלכם.מכשירי הפרימיום המתקדמים עשויים להגיע אף למחיר של כ-10,000 שקלים ויותר לאחר הסבסוד הניתן מקופות החולים. מחירים מכשירי שמיעה שיוצעו לכם במכוני השמיעה השונים אגב, תמיד יהיו דומים פחות או יותר עם הבדלים זניחים למדי וזאת מפאת פיקוח משרד הבריאות עליהם.
כמובן, ככל שמכשיר שמיעה הוא מתקדם וטוב יותר, כך יעלה מחירו. חשוב לדעת כי ישנם מכשירים טובים ואיכותיים אך בסיסיים בתכונותיהם שיוכלו לסייע לירידות וליקויי שמיעה מסוגים שונים, כך שלא תמיד יש צורך במכשירים המתקדמים ביותר.
- השוואה על פי מספר ערוצי השמע: זוכרים את ערוצי השמע הדיגיטליים שדיברנו עליהם בתחילת המאמר? אז כאמור, ככל שהם רבים יותר כך תתקבל איכות שמעה גבוהה וטבעית יותר והפרדה איכותית יותר של רעשי הרקע הצורמים והמיותרים. זהו פרמטר פשוט וקלאסי להשוות על פיו. מכשירי שמעיה מומלצים מכילים מעל 12 ערוצים דגיטלים
- השוואה על פי מספור הדגם: כאשר חברת מכשירי שמיעה משיקה דגם מכשיר שמיעה חדש , הוא לרוב חלק מסדרת מכשירי שמיעה רחבה יותר. כל דגם מקבל את שם הסדרה ותוספת מספרית המצביעה על איכות המכשיר.
- מפרט טכני: דרך מצויינת להשוואה ומידע שבהחלט ניתן להגיע אליו בקלות. כתבו בגוגל באנגלית את שם הדגם שמעניין אתכם בתוספת הביטוי Datasheet ותוכלו לראות את המפרט הטכני המלא שלו. תוכלו לקבל מידע חשוב על המכשירים כמו מנגנוני עיבוד הצליל וסינון רעשי רקע, מספר המיקרופונים ואיכות הרכיבים, מספר ערוצי השמע הדיגיטליים, תכונות מתקדמות וכן הלאה.
- היעזרו באתרים המובילים מחו"ל המספקים סקירות מקיפות והשוואות. אחד האתרים המצוינים לכך הוא www.hearingtracker.com.
- התייעצו במומחים ממכוני השמיעה ונסו את המכשירים בעצמכם: קלינאי התקשורת העובדים במכוני השמיעה יוכלו לכוון אתכם בקלות למכשיר שמתאים לכם הן מבחינת שמע והן מבחינת המחיר. לפני הרכישה תוכלו גם להתנסות בשימוש במכשיר ולקבל מושג על איכות השמע שתתקבל עם השימוש בו. אצלנו אגב, כל השירות הזה נעשה בביתכם מהתחלה ועד הסוף.
- קבלו חוות דעת ממשתמשים: התייעצו והמלצות על מכשירי שמיעה חברים ומכרים המשתמשים במכשירי שמיעה וקראו חוות דעת רבות ככל הניתן באינטרנט. אודיו סאונד נחשבת לחברת מכשירי שמיעה מומלצת. לעוד מידע מה שכתבו עלינו ברשת
כיצד באים לידי ביטוי ההבדלים בשמע בין דגמי מכשירי השמיעה השונים?
אם לענות על השאלה הזאת בקיצור, אזי שההבדלים בין חווית השמע בין מכשיר למכשיר טמונים ביכולת להבין את הדוברים שמולינו בסביבות הומות אדם ומרובות רעשים.
בסביבות עם רעשי רקע רבים או במצבים של שיחה עם אדם כאשר אנשים נוספים מדברים מסביב, זוהי משימה מאתגרת להבין את האדם שמולנו (גם לבעלי שמיעה תקינה אגב).
מכשירי שמיעה זולים לא יצליחו להפריד במקרים רבים בין הדיבור החיוני לרעשי הרקע המיותרים ולא יספקו חווית שמע טובה.
מכשירים מתקדמים לעומת זאת, ידעו להבדיל בין הרעשים הנחוצים למיותרים על ידי סריקה מרחבית מקיפה ובהמשך יספקו שמע איכותי למקורות הרצויים דרך מספר ערוצים דיגיטליים, כאשר בערוצים האחרים ישודרו רעשי הרקע שינומכו ויעומעמו. זהו בעצם החיסרון הבולט של מכשירי השמיעה הבסיסיים שבעצם מגבירים את כל הסאונד בחלל מסוים באופן אחיד.
מה מבדיל בין דגמי מכשירי השמיעה השונים?
- איכות וחדות הסאונד
- גודל ותצורת המכשיר
- הפחתה וסינון של רעשי רקע והיכולת להבין דיבור בצורה נקייה בסביבה רועשת
- הבנת דיבור בסביבות מרובות דוברים
- פונקציות חכמות מתקדמות כמו ניטרול טינטון
- תחזוקה ואמינות המכשיר
- נוחות השימוש
איכות וחדות הסאונד
גורם ומשתנה וכנראה החשוב ביותר בעת בחירת מכשיר שמיעה. מכשירי השמיעה הטובים יותר יספקו מן הסתם איכות שמע טובה, חדה ונקייה הרבה יותר. במכשירים הבסיסיים צלילים מסוימים עשויים להשמע מתכתיים או רובוטיים במקרים שונים. גם להתאמה טובה של מכשיר השמיעה למשתמש על ידי קלינאי התקשורת יש השפעה רבה על איכות השמע שתתקבל.
גודל ותצורת המכשיר
בעבר מכשירי השמיעה היו גדולים ומסורבלים למדי. כיום, ישנם מכשירים בתצורות שונות שהם קומפקטים ודיסקרטיים ביותר.
התצורות המוכרות ביותר הן CIC – מכשירים זעירים שנכנסים במלואם לתעלת האוזן
RIC – מיקרופון בתעלת האוזן ומעבד זעיר מאחורי האוזן המחוברים בצינורית קטנה
BTE – מכשירי השמיעה הגדולים יותר היושבים מאחורי האוזן.
הפחתה וסינון של רעשי רקע והיכולת להבין דיבור בצורה נקייה בסביבה רועשת
זהו ללא ספק האתגר הגדול ביותר של חברות מכשירי השמיעה. כאשר אתם מדברים עם אדם ולידכם נמצאת קבוצה של אנשים ומפטפטים הקול שלו עשוי להבלע.
אם שוחחתם עם מישהו ברחוב ופתאום חלפה לידכם משאית גדולה גם כאן עשוי להתרחש קצר בתקשורת. בעוד מכשירי השמיעה הבסיסיים עשויים דווקא להגביר את הצלילים שאינם רצויים, המכשירים המתקדמים מצוידים במנגנונים חכמים שיודעים להפריד את העיקר מן הטפל, להנמיך את רעשי הרקע הבלתי רצויים ולחדד את קולם של הדוברים.
הבנת דיבור בסביבות מרובות דוברים
במקרים רבים של ירידות וליקויי שמיעה, קיים קושי להבין ולעקוב אחר דוברים בשיחה כאשר מדובר בשיחה מרובת משתתפים. מכשירי השמיעה המתקדמים מצטיינים בהפרדה של של קולות הדוברים וחידוד שלהם כך שניתן לעקוב אחריהם בקלות ובנינוחות מבלי להרגיש צורך מתמיד לרדוף אחרי הדיבור ולא להישאר מאחור.
פונקציות חכמות ומתקדמות
בין אם מדובר בחיבור בלוטוס' חכם המאפשר לקבל שיחות מהטלפון ישירות למכשיר השמיעה או לצפות בסרט טלוויזיה באיכות הסאונד הגבוהה ביותר או אפליקציות חכמות המתחברות למכשיר ומאפשרות לכם שליטה מלאה בו – מכשירי השמיעה המתקדמים היום לחלוטין יישרו קו עם המהפכה הטכנולוגית של השנים האחרונות והם מצוידים במגוון פיצ'רים מדליקים שלוקחים את השימוש מעבר לשיפור המשמעותי באיכות החיים לחוויה טכנולוגית של ממש.
אמינות ותחזוקת המכשיר
מרבית מכשירי השמיעה המתקדמים כיום הם אמינים ואינם נוטים להתקלקל בקלות. תוחלת חיים ממוצעת של מכשיר שמיעה טוב היא כשלוש שנים, אך עם תחזוקה שוטפת וקבועה מצד המשתמשים הם יכולים להחזיק אפילו יותר מזה.
נוחות השימוש
חלק חשוב וקריטי מחווית המשתמש הוא הנוחות בהרכבת המכשיר. מכשיר טוב ואיכותי צריך לשבת באופן טבעי באוזן או מחוצה ולא להרגיש כמו נטע זר.
חשוב שהוא יהיה קבוע במקומו ולא יתנדנד או יציק כלל וגם שלא ייפול מהאוזן בעת תנועה. רבים מהמכשירים המתקדמים בימינו מעוצבים ומותאים אישית למידות המשתמש לפני הרכישה.
גם נוחות התפעול היא עניין חשוב למדי. ישנם כאלו כמו למשל בני הגיל השלישי שצריכים מכשיר נוח ופשוט לתפעול ויעדיפו שלא להתעסק עם כפתורים קטנים והגדרות מורכבות